header banner
Default

De voorbereiding van de digitale euro door de Europese Centrale Bank - Veiligheid NL


Table of Contents

  De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag besloten door te gaan met de voorbereiding van de digitale euro en een app voor de digitale munt te testen. Tijdens de volgende fase wordt het fundament voor een 'potentiële digitale euro' gelegd en providers gekozen die het platform en de onderliggende infrastructuur zullen ontwikkelen. Deze voorbereidingsfase die op 1 november begint en twee jaar duurt, zal uiteindelijk de weg banen voor een potentieel toekomstige beslissing over de uitgifte van een digitale euro, zo claimt de ECB.

  Zo zal de komende twee jaar worden getest en geëxperimenteerd met het ontwikkelen van een digitale euro die aan de gestelde eisen moet voldoen. Na deze twee jaar zal de ECB opnieuw bepalen of de volgende fase van de voorbereidingen wordt ingezet, wat uiteindelijk moet leiden tot een mogelijke uitgifte van de digitale munt. De ECB stelt dat de start van de voorbereidingsfase geen beslissing is of er een digitale euro zal worden uitgegeven.

  "We moeten onze valuta voor de toekomst voorbereiden", zegt ECB-president Christine Lagarde. "We voorzien een digitale euro als een digitale vorm van cash die voor alle digitale betalingen is te gebruiken, zonder extra kosten, en aan de hoogste privacystandaarden voldoet. Het zal naast fysiek contant geld bestaan, dat altijd beschikbaar zal blijven." Vandaag lieten de Europese privacytoezichthouder EDPS en de nationale Europese privacytoezichthouders weten dat ze meer privacywaarborgen bij de digitale euro willen.

  De ECB claimt dat de digitale euro databescherming een prioriteit maakt. "Het Eurosysteem kan de persoonlijke data van gebruikers niet zien of betaalinformatie aan individuen koppelen. De digitale euro zal ook een cash-achtig privacyniveau voor offline betalingen bieden."

  De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten dat het samen met de ECB en andere centrale banken nu een app voor een digitale euro gaat testen. "Verder gaan wij onderzoeken welke partijen de benodigde technische systemen kunnen ontwikkelen. Ook gaan wij werken aan technische standaarden, zodat je straks in alle eurolanden op dezelfde manier kan betalen met de digitale euro." Ondanks deze woorden stelt DNB dat het nog onzeker is of er een digitale euro komt. "Daarover beslist de politiek".

  Gewoon doen. En hou het systeem in Europese handen. Dus niet uitbesteden aan Meta of Amazon of Google of Apple.
  Wie het niet wil gebruiken die gebruikt het niet.
  Mij lijkt het een interessante aanvulling op de huidige betaalmogelijkheden.

  Vooruit lopen op politieke ontwikkelingen, oftewel het is een voldongen feit of je nu voor bent of niet.

  Tuurlijk. Her gedoe met 'stemmen' is alleen maar voor de bühne. Dat dit ons door de strot gedrukt gaat worden, is al lang besloten. Want ze werkt dat in de EUSSR: naar Chinees voorbeeld.

  Lagarde is nog steeds niet in haar leugens gestikt, zo te lezen.

  Privacy zal het onderspit delven. Want dat staat allerlei controlemogelijkheden in de weg. En de programmeerbaarheid zal ook niet worden uitgesloten.

  Dit onderwerp kan medebepalend zijn voor je stem op 22 november. Wil je een kabinet dat de EU alle ruimte geeft om haar controle op burgers verder uit te breiden, samen met een Europese ID? Of wil je een kabinet dat goed aan de rem trekt.

  Ondanks deze woorden stelt DNB dat het nog onzeker is of er een digitale euro komt. "Daarover beslist de politiek".

  Dat lijkt maar zo. In de realiteit is de ECB de baas van de monetaire politiek en de geldschepping. Dat vormt het absolute fundament van de Europese infrastructuur /economie/ nationale staten.
  Daarom is de ECB in feite de baas over de EU. De (Europese en nationale) politiek zal altijd volgen wat de ECB nodig acht - bijvoorbeeld de programmeerbaarheid van de digitale euro t.z.t.
  Maar ja, het staat zo lullig voor al die Europeanen die denken democratische inspraak te hebben in het reilen en zeilen van hun maatschappij.
  Dus daarom de zin: "daarover beslist de politiek".
  Vaak als slotzin van de communiqués van de ECB (want die blijft hangen in het onderbewuste van lezende/luisterende mensen).

  "Cashachtig" privacyniveau van de offline digitale euro.

  "Briefachtig" privacyniveau van Whatsapp

  "Telefoonachtig" privacyniveau van Zoom

  "Televisieachtig" privacyniveau van Smart TV

  "Bioscoopachtig" privacyniveau van Netflix

  "Koelkastachtig" privacyniveau van SmartHome

  Kortom:

  Hallo, meneer de Uil
  Waar brengt u ons naar toe?
  Naar Fabeltjesland?
  Eh, ja, naar Fabeltjesland
  En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
  Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
  Want daarin staat precies vermeld
  Hoe het met de dieren is gesteld

  Echt waar?
  Echt waar.
  Echt waar mijnheer De Uil?
  Mmm mmm...

  Want dieren zijn precies als mensen
  Met dezelfde mensen-wensen
  En dezelfde mensen-streken
  Dat staan allemaal in de krant
  van Fabeltjesland,
  van Fabeltjesland
  De faaabeltjeskrant

  en dan nu
  knus naar jullie warme nestjes, en denk erom:
  oogjes dicht en snaveltjes toe
  Slaap lekker!

  Ondanks deze woorden stelt DNB dat het nog onzeker is of er een digitale euro komt. "Daarover beslist de politiek".

  Die vervolgens zegt: Het project heeft al zo veel gekost, dan kunnen we het beter in gebruik nemen dan alles wat er tot nu toe in geïnvesteerd is weggooien. Niemand is tegen weggooien van belastinggeld, toch?

  Door Anoniem: Gewoon doen. En hou het systeem in Europese handen. Dus niet uitbesteden aan Meta of Amazon of Google of Apple.
  Wie het niet wil gebruiken die gebruikt het niet.
  Mij lijkt het een interessante aanvulling op de huidige betaalmogelijkheden.

  Want wat kun je er extra mee, dat je nu niet kunt met bestaande middelen?
  Ik zie geen meerwaarde. Alleen maar een kreupel nutteloos doodgeboren gedrog.

  Want wat kun je er extra mee, dat je nu niet kunt met bestaande middelen?
  Ik zie geen meerwaarde. Alleen maar een kreupel nutteloos doodgeboren gedrog.

  nou, je kunt met 1 druk op de knop iemand een terrorist maken.1 vinkje en zijn/haar leven stopt, perfect tegen politieke tegenstanders, mensen die protesteren, of als dreiging dit te kunnen doen zodat mensen in het gareel blijven.

  Een belangrijk security thema is toch wel dat er betere zekerheden komen dat je eigen geld je eigen geld nog wel is.

  Er worden door zowel de politiek als door banken te veel pogingen gedaan en restricties opgelegd (of keihard blokkeren) die je vrijheden als burger steeds verder af willen knellen.

  Meest verbazend zijn volksvertegenwoordigers (van een vrij volk) en ministers (met bestuursverantwoordelijkheid voor het gehele vrije volk) die blijkbaar niet snappen dat ze hun privileges juist te danken hebben aan een volk dat vrij wil leven. En die grondrechten al vele decennia dachten te hadden vastgelegd. Dat juist zulke gepriviligieerden zo schaamteloos aan de stoelpoten der vrijheid durven te zagen (waar hun eigen zetel op staat!!!!!) is van afstand gezien tamelijk verbluffend dom eigenlijk.

  Er gaat iets voorbereid worden wat aan gestelde eisen gaat voldoen over 2 jaar met coins....

  Ik geloof dat zelfs alle fakecoins een betere slogan doelstelling hadden.

  En toch gaat de bitcoin winnen op alle fronten.
  Wellicht die van de multipolaire BRICS?

  Ja maar dit is een democratie... bla bla bla.
  Dan ga je toch in China wonen als het je hier niet bevalt..

  Iedereen die dacht dat wij die het circus gaan betalen hier iets over te zeggen heeft is niet helemaal wakker geweest de afgelopen jaren.
  Het is ook geen wonder, dit is wat ongecontroleerde groei van de staat teweeg brengt.

  "Het Eurosysteem kan de persoonlijke data van gebruikers niet zien of betaalinformatie aan individuen koppelen. De digitale euro zal ook een cash-achtig privacyniveau voor offline betalingen bieden."

  We kunnen het niet zien maar we hebben het wel.
  Dat gelooft toch helemaal niemand.

  Ondanks deze woorden stelt DNB dat het nog onzeker is of er een digitale euro komt. "Daarover beslist de politiek"
  Die vervolgens zegt: Het project heeft al zo veel gekost, dan kunnen we het beter in gebruik nemen dan alles wat er tot nu toe in geïnvesteerd is weggooien. Niemand is tegen weggooien van belastinggeld, toch?[/unquote]

  De UK heeft het vogehouden met het pond. Gaan we terug naar de gulden of zelfs florijnen. En dan Nexit? Zal die blonde Limburger in de tweede kamer leuk vinden, kan hij zeggen dat hij het geflikt heeft.

  Dat eerst moeten politici nog over de digitale euro stemmen is net zo schmmig als dat in 1985 werd gesuggereerd dat Schengen niet leidt tot verwatering van nationale souvereiniteit.
  We weten inmiddels bijvoorbeeld dat noch het Lissabon akkoord, noch de Dublin akkoorden worden gehandhaafd door lidstaten. Dat ondermijnt de evenredigheid voor toepassen van juridische akkoorden en de werking op nationaal niveau van belangrijke hoofdstukken van ons eigen recht.
  We weten dat de Griekse overheid, terwijl ze minder dan €100 miljard schuld hadden, door de eu en de troika met meer dan 100% extra schuld werd opgezadeld en dat de Grieken werd geweigerd gewoon een lening van minder dan €50 miljard heel wat jaren vooruit kon. De totale schuld werd meer dan het Grieksr BNP.
  We weten dat de overbodige digitale variant van de vaccinatie status in EU-verband erdoor werd gerommeld en via het WEF, de WHO dit jaar zelfs bij de VN belandde als blauwdruk wordt gebombardeerd voor de wereldwijde digital wallet. En zo kunnen we wel doorgaan.

  Van de WHO hebben we binnenkort ook geen vrijheid meer om onze mening te verkondigen.
  En ze willen ook onze personal data gebruiken. (Artikel 47)
  https://apps.who.int/gb/wgihr/pdf_files/wgihr1/WGIHR_Compilation-en.pdf

  Zonder health certificaat kom je vast niet meer bij je eigen geld.

  "Uw saldo van 123,40 mag niet besteed worden aan deze activiteit, omdat uw Co2 limiet is bereikt."
  "Uw saldo van 321,10 mag niet besteed worden aan Alcohol, omdat deze het label Voedsel hebben"

  Door Anoniem: "Uw saldo van 123,40 mag niet besteed worden aan deze activiteit, omdat uw Co2 limiet is bereikt."
  "Uw saldo van 321,10 mag niet besteed worden aan Alcohol, omdat deze het label Voedsel hebben"

  Lachwekkend.
  Je fantasie slaat op hol.
  Daar heb je alleen jezelf mee.

  https://yewtu.be/watch?v=rpNnTuK5JJU] - Bank for International Settlements head Agustin Carstens about CBDC and control
  https://twitter.com/WatcherGuru/status/1644122520478445570 - JUST IN: European Central Bank President reveals plans to launch a digital euro (CBDC), says there will be control over payments.

  Door Anoniem:

  Door Anoniem: "Uw saldo van 123,40 mag niet besteed worden aan deze activiteit, omdat uw Co2 limiet is bereikt."
  "Uw saldo van 321,10 mag niet besteed worden aan Alcohol, omdat deze het label Voedsel hebben"

  Lachwekkend.
  Je fantasie slaat op hol.
  Daar heb je alleen jezelf mee.

  Ik vrees van niet.

  Ondersteunde bbcodes

  Bold: [b]bold text[/b]

  Italic: [i]italic text[/i]

  Underline: [u]underlined text[/u]

  Quote: [quote]quoted text[/quote]

  URL: [url]https://www.security.nl[/url]

  Config: [config]config text[/config]

  Code: [code]code text[/code]

  Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.

  Sources


  Article information

  Author: Shane Barry

  Last Updated: 1699362962

  Views: 891

  Rating: 4.6 / 5 (110 voted)

  Reviews: 92% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Shane Barry

  Birthday: 1954-01-09

  Address: 8666 Caldwell Wall, North Keith, KS 90232

  Phone: +4437836577223087

  Job: Civil Engineer

  Hobby: Board Games, Rowing, Yoga, Wine Tasting, Archery, Chocolate Making, Skiing

  Introduction: My name is Shane Barry, I am a unguarded, fearless, accessible, unwavering, persistent, esteemed, dazzling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.