header banner
Default

Visa ve Pazarama ortaklığı, Samsung S Wallet ile akıllı telefon ve saatle temassız ödeme yapmanıza izin veriyor


Samsung Electronics Türkiye, bugün gerçekleşen basın toplantısında akıllı saat ve akıllı telefon üzerinden ödeme imkânı sunan yeni mobil cüzdan uygulaması S Wallet’ı tanıttı. Toplantı, Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, proje ortakları Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin ve Pazarama Genel Müdürü & Moka Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan Uğraş Kaygalak’ın katılımıyla gerçekleşti.

S Wallet'ın öne çıkan özellikleri 

VIDEO: Samsung Wallet TÜRKİYEDE
Uğur Aslan

Samsung Electronics Türkiye tarafından Visa ve Türkiye İş Bankası iştirakleri Pazarama ve Moka ile ortaklaşa hayata geçirilen S Wallet uygulaması ile Samsung Galaxy kullanıcıları, akıllı saat ve akıllı telefonları üzerinden temassız ödeme yapabilecek.

Kullanıcılar, mobil cüzdanlarının içine para yükleyebilecek. Böylece online alışverişlerde ve mağazada, kolayca ödeme yapabilecek. Ödemeler, yurt içi ve yurt dışı fark etmeksizin gerçekleştirilebilecek. Kullanıcılar aynı zamanda cüzdan içerisinde yer alan S Wallet kart sahiplerine özel olarak sunulan Maximum kampanyalarından da yararlanabilecek. Aynı şekilde uygulama içinden erişilen Pazarama’dan da, herhangi bir kart bilgisi girilmeden cüzdan ile alışveriş yapma imkanı sunulacak.

S Wallet, Visa’nın güvenli ve hızlı ödeme altyapısından ve Türkiye İş Bankası iştiraki ödeme ve e-para kuruluşu Moka’nın lisansı ile üretilen ön ödemeli kartlardan yararlanıyor. Proje kapsamında Visa özellikli S Wallet kart sahiplerinin, Türkiye İş Bankası’nın kendilerine özel olarak sunacağı Maximum kampanyalarından yararlanabilmesi de mümkün. Bu bağlamda Maximum özellikli kartlar, online alışveriş platformu Pazarama’ya, uygulama içerisinden doğrudan erişerek avantajlı alışveriş yapabilme fırsatı sunacak.

S Wallet ile kullanıcılar kendi aralarında para gönderebilirken, istedikleri banka hesabından ya da karttan cüzdanlarına para transfer edebilecek. Ayrıca kullanıcılar, İş Bankası Bankamatiklerinden ücretsiz para yüklemesi gerçekleştirebilecek. Son olarak kullanıcıların uygulama ile Samsung telefonları ve Samsung akıllı saatleri ile temassız ödeme yapabilirken, kart bilgisi girmeksizin Pazarama’dan da online alışveriş yapabileceğini belirtelim.

S Wallet ile 3 yıl içerisinde 1 milyonu aşkın aktif kullanıcıya ulaşılması hedefleniyor 

VIDEO: Mobil Cüzdan Uygulaması S Wallet Şimdi Sizinle! | SAMSUNG
Samsung Türkiye

Samsung Türkiye Mobil İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir, S Wallet ile ilgili görüşlerini şöyle aktardı: 

“Kullanıcılar S Wallet ile hem İş Bankası tarafından kendilerine özel sunulan kampanyalara hem de Visa kampanyalarına dahil oluyor. Samsung ürün alışverişlerinde de kullanıcılara özel kampanyalarımız, marka iş birlikteliklerimiz, oyun kampanyaları ve Galaxy Fırsatları entegrasyonu ile avantajlar sunacağız.

S Wallet ile diğer mobil cüzdan uygulamalarından ayrıştığımız en önemli konu temassız ödeme ayrıcalıkları ve iş ortaklarımız ile oluşturduğumuz uygulama içi pazaryeri ekosistemi. Akıllı telefonu dokundurarak ödemenin yanında, akıllı saat ile ödeme gibi ödeme yöntemlerini de ilk kez kullanıcılarımıza sunuyoruz. Samsung kullanıcıları, böylece tek bir cihaz üzerinden tüm ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Ayrıca kullanıcılarımız online alışverişlerde yenilenen dinamik kod sayesinde ödemelerini güvenli bir şekilde yapabiliyor. S Wallet ile 3 yıl içerisinde 1 milyonu aşkın aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Samsung S Wallet kullanıcılarına lansmana özel olarak toplam 1 milyon TL hediye ediyoruz. S Wallet üzerinden ilk defa 100 TL ve üzeri harcama yapan kullanıcılarımıza 50 TL hediye ediyoruz.” diye konuştu.

Pazarama Genel Müdürü ve Moka Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serkan Uğraş Kaygalak ise S Wallet ile ilgili olarak şunları söyledi: 

Samsung, Visa, Pazarama ve Moka iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu özel proje sayesinde, ülkemizde akıllı saat ile temassız ödeme yapma konusunda yeni bir adım atmakla kalmıyor, aynı zamanda bankalar dışında NFC ile ödeme yapabilen lokal bir uygulamayı da Samsung kullanıcılarının hizmetine sunuyoruz. Bu sayede, finansal teknolojilerin gelişiminde bankacılığın ulaşamadığı alanlarda da kapsayıcılığı artıran bir katma değer sağlıyoruz.

Pazarama ile online alışveriş cüzdanın bir fonksiyonu

VIDEO: Mobil Cüzdan Uygulaması S Wallet Şimdi Sizinle! | SAMSUNG
Samsung Türkiye

Serkan Uğraş Kaygalak, Samsung Pay’in, kurumun yerel sunucuları üzerinde Türkiye'deki regülasyonlarla uyumlu şekilde lokal bir versiyonunu kullanıma sunduklarına dikkat çekti.

Global bir dijital cüzdan olan Samsung Pay’in, yerel sunucularımız üzerinde ülkemiz regülasyonlarıyla birebir uyumlu şekilde lokal bir versiyonunu kullanıma sunmak gurur verici. Bu sayede, oldukça uzun zamandır süregelen bir ihtiyacı da gideriyoruz. S Wallet sayesinde kullanıcılar, doğrudan uygulamanın içinde yer alan Pazarama’dan cüzdanlarıyla online alışveriş yapabilecek. Normalde pazaryerleri, cüzdanı ek bir hizmet olarak sunarken, burada duruma farklı bir bakış açısı getirerek, Pazarama’yla online alışverişi cüzdanın bir fonksiyonu haline getirerek Samsung müşterilerine özel, yenilikçi ve kolay bir online alışveriş deneyimi sağladık.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Visa'nın amacının her yerde ve herkes için ödeme yapmanın ve kart kabulünün en iyi yolunu sunmak olduğunu vurguladı: 

"Bugün tanıttığımız S Wallet, giyilebilir teknolojiler ile güvenli ve hızlı ödeme yapma özelliğinin buluştuğu en optimum örneklerden birini bizlere sunuyor. Akıllı saat gibi giyilebilir teknolojilerle cüzdanınızı, kartınızı ya da telefonunuzu çıkarmaya bile gerek kalmadan, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kolayca temassız ödeme yapmak mümkün hale geliyor. Bu aynı zamanda, Visa'nın küresel ölçeği ve en gelişmiş güvenlik ürün ve hizmetleriyle korunan teknolojik ağı ile ödemeleri güvende tutma prensibimizin bir başka örneği."

Sources


Article information

Author: Erica Soto

Last Updated: 1703877962

Views: 1114

Rating: 3.8 / 5 (37 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Erica Soto

Birthday: 1989-11-11

Address: 270 Davis Forges, Cherryview, WI 50630

Phone: +4470745345811728

Job: Article Writer

Hobby: Archery, Surfing, Animation, Cycling, Card Games, Cooking, Cycling

Introduction: My name is Erica Soto, I am a dedicated, accessible, capable, striking, welcoming, dear, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.